Chinese Thee Eieren

Aantal porties: 6-8

Serveer als snack of als bijgerecht bij noodles of rijst

Ingrediënten

  • 6-8 eieren
  • 2 theezakjes zwarte thee
  • 100 ml. lichte sojasaus
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels (optioneel)
  • 2-3 stukje gedroogde schil van een mandarijn (optioneel)

Bereiding

  • Doe genoeg water in een pan zodat de eieren helemaal onder staan.
  • Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur zachter en sudder nog ongeveer 10 minuten tot de eieren hard gekookt zijn.
  • Haal de eieren met een schuimspaan uit het kokende water en spoel ze af onder koud water tot ze koud genoeg zijn om verder mee te werken.
  • Breek met de bolle kant van een lepeltje voorzichtig de eierschaal zodat het ei helemaal is gebarsten maar pel de eieren niet. Leg de eieren terug in het water.
  • Voeg de theezakjes, sojasaus, bruine suiker, steranijs, kaneel, zwarte peper en mandarijnen schil toe.
  • Voeg genoeg water toe zodat de eieren ongeveer 2 cm onder staan.
  • Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat ze gedurende 1 tot 2 uur koken. * Hoe langer je kookt hoe intenser de geur en de smaak.
  • Haal de pan van het vuur en giet de eieren af.
  • Je kan de eieren nu pellen en meteen serveren of met schil en al in een goed afgesloten kommetje gedurende maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.