Chinese Thee Eieren
Aantal porties: 6-8
Serveer als snack of als bijgerecht bij noodles of rijst
Ingrediënten
- 6-8 eieren
- 2 theezakjes zwarte thee
- 100 ml. lichte sojasaus
- 1 eetlepel lichtbruine suiker
- 2 stukjes steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels (optioneel)
- 2-3 stukje gedroogde schil van een mandarijn (optioneel)
Bereiding
- Doe genoeg water in een pan zodat de eieren helemaal onder staan.
- Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur zachter en sudder nog ongeveer 10 minuten tot de eieren hard gekookt zijn.
- Haal de eieren met een schuimspaan uit het kokende water en spoel ze af onder koud water tot ze koud genoeg zijn om verder mee te werken.
- Breek met de bolle kant van een lepeltje voorzichtig de eierschaal zodat het ei helemaal is gebarsten maar pel de eieren niet. Leg de eieren terug in het water.
- Voeg de theezakjes, sojasaus, bruine suiker, steranijs, kaneel, zwarte peper en mandarijnen schil toe.
- Voeg genoeg water toe zodat de eieren ongeveer 2 cm onder staan.
- Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat ze gedurende 1 tot 2 uur koken. * Hoe langer je kookt hoe intenser de geur en de smaak.
- Haal de pan van het vuur en giet de eieren af.
- Je kan de eieren nu pellen en meteen serveren of met schil en al in een goed afgesloten kommetje gedurende maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.