Bang Bang kip

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram cellofaanmie
  • 1 theelepel donkere sesamolie
  • 250 gram gekookte kip, gesnipperd
  • 2 lente-uitjes, alleen het groene gedeelte, in dunne plakjes gesneden

    Pindasaus:

  • 60 gram pindakaas
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 2 theelepels Chinese zwarte rijstazijn
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel donkere sesamolie
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 theelepel chilisaus
  • 2,5 eetlepel kippenbouillon of

    Sesamsaus:

  • 0.25 theelepel Szechuan peperkorrels
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 0.5 theelepel chilisaus
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels donkere sesamolie
  • 2,5 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels kippenbouillon

    Bereiding

  • Halveer de komkommer overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in drie stukken en snijd elk stuk overlangs in stukken van ongeveer 5 centimeter. Doe de komkommer in een kom, voeg zout toe en laat 20 minuten staan.

    Pindasaus:

  • Pureer pindakaas, sojasaus, suiker, azijn, rijstwijn, sesamolie, lente-ui, gember, chilisaus en bouillon in een blender. Voeg zo nodig water toe. Schenk de saus in een schaaltje.

    Sesamsaus:

  • Doe de peperkorrels in een koeken pan en rooster ze 7-8 minuten op matig vuur. laat de peperkorrels een beetje afkoelen en maal ze tot poeder.
  • Pureer knoflook, gember, chilisaus, tahin, sesamolie, sojasaus, rijstwijn, azijn, suiker en bouillon in en blender. Roer de gemalen peper erdoor.
  • Schenk de saus in een schaaltje.

    Mie:

  • Week de mie 10 minuten in heet water, laat uitlekken en snij in stukken van ongeveer 10 centimeter.
  • Blancheer de mie 3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Meng de mie met sesamolie en doe over op een bord.
  • Leg de komkommer en de kip er op.
  • Schenk de saus er over en garneer met de lente-ui.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.