2 lente-uitjes, alleen het groene gedeelte, in dunne plakjes gesneden
Pindasaus:
60 gram pindakaas
1 theelepel sojasaus
1,5 eetlepel suiker
2 theelepels Chinese zwarte rijstazijn
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
1 eetlepel donkere sesamolie
1 lente-uitje, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
1 theelepel chilisaus
2,5 eetlepel kippenbouillon
of
Sesamsaus:
0.25 theelepel Szechuan peperkorrels
3 tenen knoflook
2 cm gember
0.5 theelepel chilisaus
3 eetlepels tahin
2 eetlepels donkere sesamolie
2,5 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels kippenbouillon
Bereiding
Halveer de komkommer overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in drie stukken en snijd elk stuk overlangs in stukken van ongeveer 5 centimeter. Doe de komkommer in een kom, voeg zout toe en laat 20 minuten staan.
Pindasaus:
Pureer pindakaas, sojasaus, suiker, azijn, rijstwijn, sesamolie, lente-ui, gember, chilisaus en bouillon in een blender. Voeg zo nodig water toe. Schenk de saus in een schaaltje.
Sesamsaus:
Doe de peperkorrels in een koeken pan en rooster ze 7-8 minuten op matig vuur. laat de peperkorrels een beetje afkoelen en maal ze tot poeder.
Pureer knoflook, gember, chilisaus, tahin, sesamolie, sojasaus, rijstwijn, azijn, suiker en bouillon in en blender. Roer de gemalen peper erdoor.
Schenk de saus in een schaaltje.
Mie:
Week de mie 10 minuten in heet water, laat uitlekken en snij in stukken van ongeveer 10 centimeter.
Blancheer de mie 3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng de mie met sesamolie en doe over op een bord.
Leg de komkommer en de kip er op.
Schenk de saus er over en garneer met de lente-ui.