Chinese tomaten met ei

Tomaten en ei geserveerd met rijst is een Chinees basisrecept. Als je vegetarisch wilt eten kan je het vlees gemakkelijk weglaten.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 17 minuten
  • Totale tijd: 32 minuten

    Ingrediënten

  • 250 gram varkenslende of varkensfilet in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel brandewijn
  • 1 theelepel witte suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 4 eieren
  • 2 theelepels zout
  • 150 olie
  • 8 grote tomaten, in partjes verdeeld
  • 1 theelepel witte suiker
  • 2 bosjes lente-ui, fijngehakt

    Bereiding

  • Meng vlees, sojasaus, brandewijn, 1 theelepel suiker en de maizena in een kom. Bedek de kom en marineer gedurende 4 tot 6 uur in de koelkast
  • Klop de eieren los met zout en zet apart.
  • Verhit de helft van de olie in een wok. Giet de eieren er in en roer tot ze net beginnen te bakken maar nog steeds erg rauw zijn. haal ze uit de wok en zet apart.
  • Verhit de resterende olie in de wok en voeg de tomaten en de resterende theelepel suiker toe. Dek af en laat ± 7 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn.
  • Prak de tomaten totdat het op een dikke soep lijkt.
  • Roer er het gemarineerde vlees onder door en wok gedurende 3 tot 4 minuten tot het vlees van binnen niet meer roze is.
  • Voeg voorzichtig het ei en de lente-ui toe en laat gedurende 2 minuten koken zonder deksel tot de eieren gaar zijn.