Vis met gele bonensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 0.75 - 1 kg vis. Bijvoorbeeld zeebaars
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • olie om te frituren
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijn gehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels gele bonensaus
  • 100 ml. bouillon (kip of vlees)
  • 0.5 theelepel sesamolie

    Bereiding

  • Maak de vis schoon, verwijder de ingewanden en de kieuwen en verwijder de schubben.
  • Maak aan weerszijden van de vis om de 2 centimeter tot aan de graat inkepingen.
  • Leg de vis in een lage schaal en voeg de lichte sojasaus en de rijstwijn toe en laat 10-15 minuten marineren. Giet af en vang de marinade op.
  • Vul een wok voor ongeveer een kwart met olie en verhit die tot ongeveer 190°C. Laat de vis voorzichtig in de olie zakken en buig de rop zodat de inkepingen open gaan staan.
  • Bak de vis in 5 minuten goudbruin.
  • Laat de vis op keukenpapier uitlekken en hou de vis daarna in een warme oven warm. Laat ongeveer 1,5 eetlepel olie in de wok.
  • Verhit de olie op hoog vuur en voeg gember, lente-ui, suiker, donkere sojasaus, gele bonensaus en de marinade toe,
  • Verwarm dit kort en voeg de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en voeg de vis toe.
  • Kook 4-5 minuten en houd de vis nat en keer na ongeveer 2 minuten.
  • Haal de vis uit de wok en besprenkel de vis met de sesamolie. Serveer de vis met de saus er overheen.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.