Vis met gele bonensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 0.75 - 1 kg vis. Bijvoorbeeld zeebaars
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- olie om te frituren
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijn gehakt
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 2 eetlepels gele bonensaus
- 100 ml. bouillon (kip of vlees)
- 0.5 theelepel sesamolie
Bereiding
- Maak de vis schoon, verwijder de ingewanden en de kieuwen en verwijder de schubben.
- Maak aan weerszijden van de vis om de 2 centimeter tot aan de graat inkepingen.
- Leg de vis in een lage schaal en voeg de lichte sojasaus en de rijstwijn toe en laat 10-15 minuten marineren. Giet af en vang de marinade op.
- Vul een wok voor ongeveer een kwart met olie en verhit die tot ongeveer 190°C. Laat de vis voorzichtig in de olie zakken en buig de rop zodat de inkepingen open gaan staan.
- Bak de vis in 5 minuten goudbruin.
- Laat de vis op keukenpapier uitlekken en hou de vis daarna in een warme oven warm. Laat ongeveer 1,5 eetlepel olie in de wok.
- Verhit de olie op hoog vuur en voeg gember, lente-ui, suiker, donkere sojasaus, gele bonensaus en de marinade toe,
- Verwarm dit kort en voeg de bouillon toe.
- Breng aan de kook en voeg de vis toe.
- Kook 4-5 minuten en houd de vis nat en keer na ongeveer 2 minuten.
- Haal de vis uit de wok en besprenkel de vis met de sesamolie. Serveer de vis met de saus er overheen.