Chinees geroosterd varkensvlees
- Aantal personen: 4
- Voorbereidingstijd: 6.5 uur
- Kooktijd: 1 uur
Ingredienten
- 30 ml sojasaus
- 30 ml chinese rijstwijn
- 10 ml sesamolie
- 1+1/4 theelepel zout
- 10 ml gember sap (gember door knoflookpers gedrukt)
- 2 eetlepels heldere honing
- 25 gram suiker
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 kg varkensvlees, in stukken gesneden
Bereiding
- Meng de sojasaus, Chinese rijstwijn, sesamolie, zout, gember sap, honing, suiker en knoflook in een schaal.
- Doe het vlees hierbij en laat het minstens 6 uur in de koelkast marineren, waarbij het vlees wel een paar keer gekeerd moet worden. *Leg vlees op een rooster in een braadslede.
- Rooster het op 180*C gedurende 40 min. of tot gaar en knapperig is. Waarbij vlees regelmatig met de sappen uit braadslee bedropen moet worden.
- Snij vlees in plakken en leg op warme schaal. (kan warm of koud opgediend worden)