Chinees geroosterd varkensvlees

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereidingstijd: 6.5 uur
  • Kooktijd: 1 uur

Ingredienten

  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml chinese rijstwijn
  • 10 ml sesamolie
  • 1+1/4 theelepel zout
  • 10 ml gember sap (gember door knoflookpers gedrukt)
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 25 gram suiker
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 kg varkensvlees, in stukken gesneden

Bereiding

  • Meng de sojasaus, Chinese rijstwijn, sesamolie, zout, gember sap, honing, suiker en knoflook in een schaal.
  • Doe het vlees hierbij en laat het minstens 6 uur in de koelkast marineren, waarbij het vlees wel een paar keer gekeerd moet worden. *Leg vlees op een rooster in een braadslede.
  • Rooster het op 180*C gedurende 40 min. of tot gaar en knapperig is. Waarbij vlees regelmatig met de sappen uit braadslee bedropen moet worden.
  • Snij vlees in plakken en leg op warme schaal. (kan warm of koud opgediend worden)