Gebakken vijfkruiden vis

Aantal personen: 2

Gebruik een lekkere verse witvis om dit gerecht te bereiden. Bij voorkeur geen diepvriesvis, deze geeft veel te veel water af.

Ingrediënten

  • 450 gram verse visfilet, bij voorkeur kabeljauw, schelvis of wijting
  • 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 eetlepel olie
  • 2 eetlepels grof gehakte knoflook
  • 2 eetlepels verse grof gehakte gember
  • 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie

    Bereiding

  • Wrijf de vis in met het zout en de vijfkruidenpoeder
  • Verwarm een wok of koekenpan en voeg de olie toe.
  • Bak de vis tot die aan beide zijden lichtbruin van kleur is.
  • Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan en leg apart.
  • Voeg aan de overgebleven olie de knoflook, gember, rijstwijn, sojasaus en de sesamolie toe.
  • Leg de vis weer voorzichtig in de pan en verwarm rustig aan opnieuw.
  • Serveer direct.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.