Gebakken vijfkruiden vis
Aantal personen: 2
Gebruik een lekkere verse witvis om dit gerecht te bereiden. Bij voorkeur geen diepvriesvis, deze geeft veel te veel water af.
Ingrediënten
- 450 gram verse visfilet, bij voorkeur kabeljauw, schelvis of wijting
- 1 theelepel vijfkruiden poeder
- 1 theelepel zout
- 1,5 eetlepel olie
- 2 eetlepels grof gehakte knoflook
- 2 eetlepels verse grof gehakte gember
- 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 2 theelepels lichte sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
Bereiding
- Wrijf de vis in met het zout en de vijfkruidenpoeder
- Verwarm een wok of koekenpan en voeg de olie toe.
- Bak de vis tot die aan beide zijden lichtbruin van kleur is.
- Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan en leg apart.
- Voeg aan de overgebleven olie de knoflook, gember, rijstwijn, sojasaus en de sesamolie toe.
- Leg de vis weer voorzichtig in de pan en verwarm rustig aan opnieuw.
- Serveer direct.