Gestoomde heilbot

Dit is een basisrecept voor Chinees gestoomde vis. Het is gemakkelijk te maken, lastig te verknoeien en erg veelzijdig. Serveer met rijst en gebruik een beetje van het sausmengsel dat vrijkomt bij het stomen.

  • Voorbereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Aantal porties: 4

De heilbot kan door allerlei andere vissoorten worden vervangen.

Ingrediënten

  • 750 gram heilbot, in vier stukken
  • 3 lente-uitjes, in stukken van 5 cm gesneden
  • 2 verse champignons, in schijfjes gesneden
  • 6 bladeren Chinese kool, in stuken van 10 cm gesneden
  • 2 schijfjes verse gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 25 ml water
  • gemalen rode pepervlokken, naar smaak
  • verse koriander voor de garnering

    Bereiding

  • Leg de helft van de lente-ui op de bodem van een stoomschaal (het is belangrijk om in een kom te stomen want zo blijven alle smaken in de vis).
  • Leg de helft van de Chinese kool en de champignons op de lente-ui.
  • Leg de vis op de groenten en besprenkel deze met de gember, knoflook en rode pepervlokken.
  • Bedek met het restant aan lente-ui, champignon en Chinese kool.
  • Besprenkel met de sojasaus en het water.
  • Plaats de stoomschaal in een stomer boven 2,5 cm water en dek af.
  • Stoom gedurende 15 tot 20 minuten of totdat de vis gaar is.
  • Garneer eventueel met de verse koriander en serveer.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.