Maïssoep uit Kanton

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 250 gram kipgehakt
  • 150 ml Shaoxing rijstwijn
  • 400 gram licht gepureerde mais uit blik
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel zout
  • 2,5 eetlepel maïzena
  • 2 eiwitten, licht geklopt
  • 1 theelepel donkere sesamolie

    Bereiding

  • Doe het gehakt in een kom en meng er 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn door.
  • Meng de mais, bouillon, resterende rijstwijn en het zout in een grote aardewerken pan en breng het mengsel al roerende aan de kook.
  • Haal de soep van het vuur.
  • Meng 2 eetlepels water door de eiwitten en voeg het mengsel in een dunne straal al roerende langs de rand van de pan toe.
  • Roer de soep een keer of twee door en voeg de sesamolie toe.
  • Proef en breng eventueel met een snuf zout op smaak. Serveer meteen.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.