Maïssoep uit Kanton
Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- 150 ml Shaoxing rijstwijn
- 400 gram licht gepureerde mais uit blik
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 theelepel zout
- 2,5 eetlepel maïzena
- 2 eiwitten, licht geklopt
- 1 theelepel donkere sesamolie
Bereiding
- Doe het gehakt in een kom en meng er 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn door.
- Meng de mais, bouillon, resterende rijstwijn en het zout in een grote aardewerken pan en breng het mengsel al roerende aan de kook.
- Haal de soep van het vuur.
- Meng 2 eetlepels water door de eiwitten en voeg het mengsel in een dunne straal al roerende langs de rand van de pan toe.
- Roer de soep een keer of twee door en voeg de sesamolie toe.
- Proef en breng eventueel met een snuf zout op smaak. Serveer meteen.