Noodlesoep - Lanzhou style
Noodle-soep of miesoep kan op vele manieren worden gemaakt. Dit recept beschrijft de noodle soep zoals die in Lanzhou, een stad in de provincie Gansu, populair is.
- Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1,5 liter bouillon
- 2 stokjes kaneel
- 3-4 kardamom-zaadjes
- 1 theelepel Szechuanpeper
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 3 laurierblaadjes
- 1 stuk gember, geschild
- 200 gram shiitake, in plakjes gesneden
- 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
- 100 - 200 gram eiermie
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- chili-olie
- Chinese zwarte azijn
Bereiding
- Maak een rundvlees- of groentebouillon en voeg toe de kaneelstokjes, de kardamomzaden, de Szechuanpeper, de witte peper, de laurierblaadjes en de gember. Je kan de bouillon eventueel ook maken van een blokje.
- Laat de bouillon ongeveer 2 uur zachtjes koken.
- Zeef de bouillon af, breng opnieuw aan de kook en voeg de paddestoelen en de tofu toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie uitlekken en verdeel deze over de soepkommen.
- Schep de soep er over heen,
- Serveer met koriander, chili-olie en de Chinese zwarte azijn apart erbij.