Noodlesoep - Lanzhou style

Noodle-soep of miesoep kan op vele manieren worden gemaakt. Dit recept beschrijft de noodle soep zoals die in Lanzhou, een stad in de provincie Gansu, populair is.

  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1,5 liter bouillon
  • 2 stokjes kaneel
  • 3-4 kardamom-zaadjes
  • 1 theelepel Szechuanpeper
  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 stuk gember, geschild
  • 200 gram shiitake, in plakjes gesneden
  • 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
  • 100 - 200 gram eiermie
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • chili-olie
  • Chinese zwarte azijn

    Bereiding

  • Maak een rundvlees- of groentebouillon en voeg toe de kaneelstokjes, de kardamomzaden, de Szechuanpeper, de witte peper, de laurierblaadjes en de gember. Je kan de bouillon eventueel ook maken van een blokje.
  • Laat de bouillon ongeveer 2 uur zachtjes koken.
  • Zeef de bouillon af, breng opnieuw aan de kook en voeg de paddestoelen en de tofu toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie uitlekken en verdeel deze over de soepkommen.
  • Schep de soep er over heen,
  • Serveer met koriander, chili-olie en de Chinese zwarte azijn apart erbij.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.