Chinese sperzieboontjes - restaurant style
Aantal personen: 4
Eén van de vele manieren om sperzieboontjes klaar te maken. Dit eenvoudige gerecht is snel gewokt en smaakt prima bij een stoofschotel en witte rijst.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie (arachide of sesamolie)
- 2 teentjes knoflook. Dun gesneden, niet geplet
- 500 gram verse sperzieboontjes, schoongemaakt
- 1 eetlepel witte suiker
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels lichte sojasaus
Bereiding
- Verhit de olie in een wok boven gematigd vuur.
- Roerbak de knoflook tot de puntjes beginnen te bruinen (± 20 seconden).
- Voeg de schoongemaakte sperzieboontjes toe en blijf roerbakken tot ze zacht beginnen te worden (± 5 * minuten).
- Voeg suiker, oestersaus en sojasaus toe en roer goed door.
- Blijf gedurende enkele minuten roerbakken tot de bonen de gewenste zachtheid hebben bereikt.
Notities
- De suiker kan eventueel vervangen worden door honing. Dit geeft het gerecht een verfijndere smaak. Wil je voorkomen dat de knoflook helemaal bruin verkleurd, blancheer de boontjes eerst ± 3 minuten alvorens je ze roerbakt.