Chinese sperzieboontjes - restaurant style

Aantal personen: 4

Eén van de vele manieren om sperzieboontjes klaar te maken. Dit eenvoudige gerecht is snel gewokt en smaakt prima bij een stoofschotel en witte rijst.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie (arachide of sesamolie)
  • 2 teentjes knoflook. Dun gesneden, niet geplet
  • 500 gram verse sperzieboontjes, schoongemaakt
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels lichte sojasaus

    Bereiding

  • Verhit de olie in een wok boven gematigd vuur.
  • Roerbak de knoflook tot de puntjes beginnen te bruinen (± 20 seconden).
  • Voeg de schoongemaakte sperzieboontjes toe en blijf roerbakken tot ze zacht beginnen te worden (± 5 * minuten).
  • Voeg suiker, oestersaus en sojasaus toe en roer goed door.
  • Blijf gedurende enkele minuten roerbakken tot de bonen de gewenste zachtheid hebben bereikt.

    Notities

  • De suiker kan eventueel vervangen worden door honing. Dit geeft het gerecht een verfijndere smaak. Wil je voorkomen dat de knoflook helemaal bruin verkleurd, blancheer de boontjes eerst ± 3 minuten alvorens je ze roerbakt.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.