Char Siew - geroosterd varkensvlees

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 4 uur, 30 minuten
  • Totale tijd: 4 uur, 35 minuten
  • Aantal porties: 4

Dit recept is gemakkelijk te bereiden maar het zit vol met zoete en pittige smaken. Het kan als apart gerecht geserveerd worden of als vulling voor gestoomde broodjes worden gebruikt.

Ingrediënten

  • 375 gram varkensvlees zonder bot
  • 3 eetlepels Hoisin saus
  • 3 eetlepels soja-saus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1/4 theelepel vijf-kruiden poeder

Bereiding

  • Snijd het varkensvlees in dunne reepjes en doe het in een ondiepe schaal.
  • Meng de overige ingrediënten en giet het mengsel over het varkensvlees.
  • Marineer in de koelkast gedurende minimaal 4 uur.
  • Haal het varkensvlees uit de schaal en bewaar de marinade.
  • Doe het varkensvlees in een met aluminium folie beklede schaal en bak het vlees gedurende 30 minuten bij 180°C.
  • Draai het vlees regelmatig om en bestrijk het iedere 10 minuten met marinade.
  • Na 30 minuten, als het vlees gaar is, snij het in hele fijne reepjes en serveer.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.