Kip in sojasaus

Aantal personen: 4-6

Heerlijke sappige kip die eenvoudig is klaar te maken

Ingrediënten

  • 250 ml sojasaus
  • 750 ml water (of meer om de kip minimaal voor 3/4 te bedekken)
  • 1 - 1.5 kg kippenvleugeltjes
  • 5 cm verse gember, in dunne schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, plat geslagen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 lente-uitje, in fijne reepjes gesneden

    Bereiding

  • Verhit is een stoofpan de kip, sojasaus en het water boven een gemiddeld heet vuur.
  • Breng de vloeistof aan de kook en zet het vuur dan weer laag zodat het suddert.
  • Voeg de gember, knoflook, suiker, kaneel en de steranijs toe.
  • Laat de kip nog ongeveer 25-30 minuten sudderen of 60 minuten als je wilt dat het vlees zo van het bot afvalt.
  • Leg de kip en de saus in een diep bord. Garneer met de lente-ui en geniet van een smakelijke en sappige kip.