Kip in sojasaus
Aantal personen: 4-6
Heerlijke sappige kip die eenvoudig is klaar te maken
Ingrediënten
- 250 ml sojasaus
- 750 ml water (of meer om de kip minimaal voor 3/4 te bedekken)
- 1 - 1.5 kg kippenvleugeltjes
- 5 cm verse gember, in dunne schijfjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, plat geslagen
- 3 eetlepels suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 1 lente-uitje, in fijne reepjes gesneden
Bereiding
- Verhit is een stoofpan de kip, sojasaus en het water boven een gemiddeld heet vuur.
- Breng de vloeistof aan de kook en zet het vuur dan weer laag zodat het suddert.
- Voeg de gember, knoflook, suiker, kaneel en de steranijs toe.
- Laat de kip nog ongeveer 25-30 minuten sudderen of 60 minuten als je wilt dat het vlees zo van het bot afvalt.
- Leg de kip en de saus in een diep bord. Garneer met de lente-ui en geniet van een smakelijke en sappige kip.