Roergebakken biefreepjes met sperzieboontjes en champignons
Aantal personen: 4
Roergebakken biefreepjes met sperzieboontjes en champignons. Serveren met witte rijst.
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 4 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 300 gram biefreepjes
- 2 theelepels sesamolie
- 1 teenknoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 250 milliliter vleesbouillon
- 1 eetlepel zoute sojasaus
Bereiding
- Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok.
- Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
- Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.