Roergebakken biefreepjes met sperzieboontjes en champignons

Aantal personen: 4

Roergebakken biefreepjes met sperzieboontjes en champignons. Serveren met witte rijst.

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 300 gram biefreepjes
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 teenknoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 250 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel zoute sojasaus

    Bereiding

  • Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in de wok.
  • Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
  • Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.