Sperziebonen - Szechuan style
Aantal personen: 4 Pittige sperziebonen uit Szechuan. Serveer ze met rijst en met een ander recept uit Szechuan. Bijvoorbeeld de garnalen Szechuan style.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 500 gram sperziebonen
- 2 eetlepels grof gesneden knoflook
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
- 3 eetlepels fijngesneden bosui
- 1½ eetlepel bonenpasta met chili
- 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel water
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 30 seconden.
- Voeg de bonenpasta, rijstwijn, ketjap, suiker en water toen en roerbak 30 seconden. *Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en schep ze om tot ze rondom met het kruidenmengsel zijn bedekt. Serveer direct.