Sperziebonen - Szechuan style

Aantal personen: 4 Pittige sperziebonen uit Szechuan. Serveer ze met rijst en met een ander recept uit Szechuan. Bijvoorbeeld de garnalen Szechuan style.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels grof gesneden knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 3 eetlepels fijngesneden bosui
  • 1½ eetlepel bonenpasta met chili
  • 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel water

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Laat vervolgens goed uitlekken.
  • Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 30 seconden.
  • Voeg de bonenpasta, rijstwijn, ketjap, suiker en water toen en roerbak 30 seconden. *Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en schep ze om tot ze rondom met het kruidenmengsel zijn bedekt. Serveer direct.