Tien Schattensoep
Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 400 gram Chinese kool
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook, platgeslagen
- 150 ml. Shaoxing rijstwijn
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 theelepel zout
- 250 gram varkenslende
- 2 theelepels lichte sojasaus
- 0.5 theelepel donkere sesamolie
- 450 gram garnalen
- 3 plakken gember, platgeslagen
- 30 gram cellofaan noodles
- 6 gedroogde Chinese paddenstoelen
- 450 gram tofu, in dobbelsteentjes gesneden
- 2 wortels, schoongemaakt en in stukjes van 2 centimeter gesneden
- 200 gram spinazie
- 3 lente-uitjes, in ringetjes van ongeveer 1 cm gesneden
Bereiding
- Maak de kool schoon en snij de bladeren in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm.
- Verhit een wok op hoof vuur, voeg de helft van de olie toe en laat deze gloeiend heet worden. Voeg de stelen van de kool toe samen met de knoflook. Roerbak op hoog vuur en voeg 1 eetlepel rijstwijn toe.
- Roerbak enkele minuten en voeg de bladeren van de kool toe.
- Roerbak weer ongeveer 1 minuut, voeg 4 eetlepels rijstwijn toe samen met de bouillon en een halve theelepel zout. Breng aan de kook en zet jet vuur laag en laat nog 30 minuten doorkoken.
- Schenk de soep over in een pan.
- Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes van ongeveer 2 cm.
- Doe het vlees in een kom en voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Meng dit goed en laat ongeveer 20 minuten marineren in de koelkast.
- Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit. Doe garnalen, gember, resterende rijstwijn en zout in een kom en meng. marineer dit geheel ongeveer 20 minuten in de koelkast. Verwijder hierna de gember.
- Week de noodles ongeveer 10 minuten in heet water en laat uitlekken en snij de noodles daarna in stukken van ongeveer 15 cm.
- Week de gedroogde paddenstoelen 30 minuten in kokend water en laat ze uitlekken en knijp het water eruit. * Verwijder de steeltjes. leg de plakken vlees, tofu, paddenstoelen, mie en wortels in aparte stapels op de kool en laat in het midden ruimte voor de garnalen en de spinazie. Kook de soep nog 20 minuten op matig vuur.
- Voeg garnalen en spinazie toe en bestrooi met de lente-ui.
- Dek af en kook nogmaals 5 minuten of tot de garnalen roze zijn.
- Breng op smaak met zout en serveer.