Pikante zure soep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 2 eetlepels gedroogd Judasoor
  • 100 gram mager varkensvlees, in smalle reepjes gesneden
  • 1 eetlepel maïzena
  • 120 gram tofu
  • 50 gram bamboescheuten
  • 1 liter bouillon (kippen of vlees)
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels Chinese zwarte rijstazijn
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1-2 theelepels gemalen witte peper
  • 1 lente-uitje, gehakt

    Bereiding

  • Week de gedroogde Chinese paddenstoelen gedurende 30 minuten in kokend water, laat ze daarna uitlekken en knijp het water eruit. Verwijder de steeltjes en hak de hoedjes fijn.
  • Week de gedroogde Judasoor 20 minuten in koud water, aat uitlekken en knijp het water eruit. Hak het Judasoor fijn.
  • Meng het vlees met een beetje zout en 1 theelepel maïzena.
  • Snij de tofu en de bamboescheuten in dobbelsteentjes.
  • Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en voeg het vlees toe en roer om.
  • Voeg de paddenstoelen, tofu, bamboescheuten en het Judasoor toe.
  • Breng weer aan de kook en voeg zout, rijstwijn, sojasaus en azijn toe.
  • Schenk het losgeklopte ei er langzaam al roerende bij zodat er lange draden ontstaan en kook nog 1 minuut.
  • Leng de maïzena aan met een scheutje water tot een papje en bind hiermee de soep. Garneer met lente-ui en serveer.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.