Pikante zure soep
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
- 2 eetlepels gedroogd Judasoor
- 100 gram mager varkensvlees, in smalle reepjes gesneden
- 1 eetlepel maïzena
- 120 gram tofu
- 50 gram bamboescheuten
- 1 liter bouillon (kippen of vlees)
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1-2 eetlepels Chinese zwarte rijstazijn
- 2 eieren, losgeklopt
- 1-2 theelepels gemalen witte peper
- 1 lente-uitje, gehakt
Bereiding
- Week de gedroogde Chinese paddenstoelen gedurende 30 minuten in kokend water, laat ze daarna uitlekken en knijp het water eruit. Verwijder de steeltjes en hak de hoedjes fijn.
- Week de gedroogde Judasoor 20 minuten in koud water, aat uitlekken en knijp het water eruit. Hak het Judasoor fijn.
- Meng het vlees met een beetje zout en 1 theelepel maïzena.
- Snij de tofu en de bamboescheuten in dobbelsteentjes.
- Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en voeg het vlees toe en roer om.
- Voeg de paddenstoelen, tofu, bamboescheuten en het Judasoor toe.
- Breng weer aan de kook en voeg zout, rijstwijn, sojasaus en azijn toe.
- Schenk het losgeklopte ei er langzaam al roerende bij zodat er lange draden ontstaan en kook nog 1 minuut.
- Leng de maïzena aan met een scheutje water tot een papje en bind hiermee de soep. Garneer met lente-ui en serveer.