Rundvlees met oesterzwam in oestersaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 350 gram biefstuk
  • 1½ theelepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus + 1 theelepel
  • snufje suiker
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 200 gram paksoi, grof gesneden
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn

    Bereiding

  • Leg de biefstuk tussen twee vellen plasticfolie en klop met een vleeshamer of deegroller op het vlees, tot het half zo dik is. Snijd het vlees in dunne plakken en meng dat in een kom met de 1 theelepel lichte sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, suiker, zout en versgemalen zwarte peper. Zet opzij.
  • Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een wok. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak deze enkele seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak enkele minuten totdat de paksoi warm is. Breng op smaak met zout en een theelepel oestersaus. Neem het groentemengsel uit de wok en houdt warm.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel arachideolie in een grote koekenpan en bak daarin de oesterzwammen totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met de azijn en een ½ eetlepel lichte soajasaus.
  • Plaats de wok terug op het vuur en voeg nog 1 eetlepel olie toe. Voeg de plakjes biefstuk toe en roerbak ongeveer 2-3 minuten, totdat het vlees gaar is. Verdeel de paksoi over twee borden, leg de biefstuk daarop en verdeel de oesterzwammen erover.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.