Kip in vijf-kruidensaus

Aantal personen: 2

Ondanks dat er maar een heel klein beetje vijfkruidenpoeder wordt gebruikt krijgt de kip toch zijn karakteristieke geur en smaak.

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 3½ eetlepel maïzena
  • beetje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 gedroogd rood pepertje, in stukjes gesneden
  • 2½ dl kippenbouillon
  • 1 paksoi, gewassen, grof gesneden
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 lente-ui, fijngesneden

    Bereiding

  • Doe de oestersaus, zout, peper en 1½ eetlepel maïzena in een schaal en schep de kipfilet erdoor. Zet opzij.
  • Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak ca. 1 minuut. Bak de blokjes kip 3-4 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gedroogde rode peper toe.
  • Doe de kippenbouillon en paksoi in de wok en breng op smaak met sojasaus, rijstwijn en vijfkruidenpoeder.
  • Meng 2 eetlepels maïzena in een kopje met 4 eetlepels koud water. Breng het gerecht aan de kook, bind het met de aangemengde maïzena en roer goed.
  • Bestrooi het gerecht met bosui en serveer.

    Notities

    Gebruik alleen zonnebloemolie of arachideolie om te wokken.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.