Kip in vijf-kruidensaus
Aantal personen: 2
Ondanks dat er maar een heel klein beetje vijfkruidenpoeder wordt gebruikt krijgt de kip toch zijn karakteristieke geur en smaak.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels oestersaus
- 3½ eetlepel maïzena
- beetje zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- 1 gedroogd rood pepertje, in stukjes gesneden
- 2½ dl kippenbouillon
- 1 paksoi, gewassen, grof gesneden
- 2 eetlepels donkere sojasaus
- 2 eetlepels Chinese rijstwijn
- ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 lente-ui, fijngesneden
Bereiding
- Doe de oestersaus, zout, peper en 1½ eetlepel maïzena in een schaal en schep de kipfilet erdoor. Zet opzij.
- Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak ca. 1 minuut. Bak de blokjes kip 3-4 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gedroogde rode peper toe.
- Doe de kippenbouillon en paksoi in de wok en breng op smaak met sojasaus, rijstwijn en vijfkruidenpoeder.
- Meng 2 eetlepels maïzena in een kopje met 4 eetlepels koud water. Breng het gerecht aan de kook, bind het met de aangemengde maïzena en roer goed.
- Bestrooi het gerecht met bosui en serveer.
Notities
Gebruik alleen zonnebloemolie of arachideolie om te wokken.