Roergebakken Shanghai paksoi
Aantal personen: 2
Een lekker en gezond bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Het gerecht is snel bereid en je hebt er niet veel voor nodig.
Ingrediënten
- water - 1 liter
- Shanghai paksoi - 400 gram
- knoflook - 3 tenen
- sjalot - 1 hele
- zonnebloemolie - 2 eetlepels
- lichte sojasaus - 1 eetlepel
- zout - snufje
Bereiding
- Breng een liter water aan de kook en snijd de onderkant van de Shanghai paksoi af.
- Pel vervolgens de blaadjes (met stronken) één voor één eraf totdat je niet meer verder kunt pellen.
- Herhaal de vorige stappen voor alle stronken Shanghai paksoi.
- Blancheer de Shanghai paksoi in het kokend water, totdat je ziet dat de kleur feller wordt.
- Giet de groenten af en koel het af onder koud stromend water.
- Pel en snijd de knoflook fijn, snipper het sjalotje fijn.
- Doe de olie in de wok en voeg de fijngesnipperde sjalot toe.
- Voeg daarna de knoflook toe, maar blijf goed en snel roeren, zodat de knoflook niet aanbrandt.
- De Shanghai paksoi kan er meteen daarna in de wok bij de knoflook en sjalot. Roerbak de groenten totdat ze warm zijn en breng het op smaak met wat sojasaus en zout.