Chinese citroenkip
Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet *1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 lente-uitje, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ei, licht geklopt
- 100 gram maïzena
- olie om te frituren
Citroensaus:
- 1 eetlepels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 0.5 theelepel zout
- 0.5 theelepel donkere sesamolie
- 3 eetlepels kippenbouillon of water
- 0.5 theelepel maïzena
Bereiding
- Snijd de kipfilet in plakken. Doe ze in een kom en voeg sojasaus, rijstwijn, lente-ui, gember en knoflook toe en schep alles om. marineer de kip minimaal 1 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
- Schep het ei door de kip en giet het overtollige ei weg en paneer de plakken kip met maizena. Doe hiervoor alles in een plastic zak en schudt goed.
- Vul een wok voor 1/4-de met olie en verhit die tot 190 °C.
- Voeg de helft van de kip plak voor plak toe en frituur ongeveer 3-4 minuten tot goudbruin. Haal de kip eruit en laat uitlekken. Doe dit ook met het resterende deel van de kip.
*Verhit de olie opnieuw en bak de kip krokant en goudbruin. laat de kip uitlekken, giet de olie af en maak de wok schoon.
Citroensaus:
- Meng citroensap, zout, suiker, sesamolie, bouillon en maïzena.
- Laat de wok op matig vuur heet worden en voeg de saus toe en roer om tot de saus is gebonden.
- Voeg de plakken kip toe en schep ze licht om.