Chinese citroenkip

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet *1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, licht geklopt
  • 100 gram maïzena
  • olie om te frituren

    Citroensaus:

  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel donkere sesamolie
  • 3 eetlepels kippenbouillon of water
  • 0.5 theelepel maïzena

    Bereiding

  • Snijd de kipfilet in plakken. Doe ze in een kom en voeg sojasaus, rijstwijn, lente-ui, gember en knoflook toe en schep alles om. marineer de kip minimaal 1 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
  • Schep het ei door de kip en giet het overtollige ei weg en paneer de plakken kip met maizena. Doe hiervoor alles in een plastic zak en schudt goed.
  • Vul een wok voor 1/4-de met olie en verhit die tot 190 °C.
  • Voeg de helft van de kip plak voor plak toe en frituur ongeveer 3-4 minuten tot goudbruin. Haal de kip eruit en laat uitlekken. Doe dit ook met het resterende deel van de kip. *Verhit de olie opnieuw en bak de kip krokant en goudbruin. laat de kip uitlekken, giet de olie af en maak de wok schoon.

    Citroensaus:

  • Meng citroensap, zout, suiker, sesamolie, bouillon en maïzena.
  • Laat de wok op matig vuur heet worden en voeg de saus toe en roer om tot de saus is gebonden.
  • Voeg de plakken kip toe en schep ze licht om.