Geroosterde varkenskrabbetjes
Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 1.5 kilogram krabbetjes
Marinade:
- 125 ml. Hoisinsaus
- 3 eetlepels licht sojasaus
- 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels gember, fijngehakt
Bereiding
- Hak de krabbetjes/ribjes in stukken van 5 cm en leg ze in een grote pan. Schenk water erbij tot ze onder staan en breng ze aan de kook.
- Kook het vlees ongeveer 20 minuten, giet af en laat afkoelen. Snijd de ribben los.
Marinade:
- Meng de ingrediënten in een kom en voeg de krabbetjes toe en schep om.
- Laat alles minimaal 3 uur maar bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.
Bakken:
- Verhit de oven op 180 °C.
- Doe het vlees samen met de marinade over in een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.
- Rooster het vlees in ongeveer 45 minuten goudbruin en keer het halverwege eenmaal om.