Geroosterde varkenskrabbetjes

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1.5 kilogram krabbetjes

    Marinade:

  • 125 ml. Hoisinsaus
  • 3 eetlepels licht sojasaus
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels gember, fijngehakt

    Bereiding

  • Hak de krabbetjes/ribjes in stukken van 5 cm en leg ze in een grote pan. Schenk water erbij tot ze onder staan en breng ze aan de kook.
  • Kook het vlees ongeveer 20 minuten, giet af en laat afkoelen. Snijd de ribben los.

    Marinade:

  • Meng de ingrediënten in een kom en voeg de krabbetjes toe en schep om.
  • Laat alles minimaal 3 uur maar bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.

    Bakken:

  • Verhit de oven op 180 °C.
  • Doe het vlees samen met de marinade over in een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.
  • Rooster het vlees in ongeveer 45 minuten goudbruin en keer het halverwege eenmaal om.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.