Chinese citroenkip II

Snelle Chinese citroenkip. Bestrooi de kip kort voor serveren rijkelijk met geroosterde sesamzaadjes.

  • Voorbereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 3 ontbeende en ontvelde kippendijen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout en peper naar smaak
  • 1/8 kopje maismeel
  • 1/2 kop water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 pakje instant citroenpudding mix
  • water naar behoefte

    Bereiding

    Voor de Marinade:

  • Leg de kip in een grote glazen schaal.
  • Meng in een kleine kom de oestersaus, sesamolie, suiker, ei, zout en peper.
  • Giet over de kip, bedek de kom en marineer tenminste 1 uur.
  • Dip de gemarineerde kip in het maismeel en bak in een wok tot gaar.

    Voor de saus:

  • Breng 1/2 kop water aan de kook in een klein pannetje.
  • Los de suiker op in het kokende water.
  • Voeg citroensap toe en dik de vloeistof aan met de pudding mix.

    Serveren:

  • Snij de kip in kleine stukjes en giet de saus er over. Besprenkel het geheel met geroosterde sesamzaadjes en serveer.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.