Chinese citroenkip II
Snelle Chinese citroenkip. Bestrooi de kip kort voor serveren rijkelijk met geroosterde sesamzaadjes.
- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Totale tijd: 30 minutes
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 3 ontbeende en ontvelde kippendijen
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 1 ei, losgeklopt
- zout en peper naar smaak
- 1/8 kopje maismeel
- 1/2 kop water
- 3 eetlepels suiker
- 1/2 citroen, geperst
- 1 pakje instant citroenpudding mix
- water naar behoefte
Bereiding
Voor de Marinade:
- Leg de kip in een grote glazen schaal.
- Meng in een kleine kom de oestersaus, sesamolie, suiker, ei, zout en peper.
- Giet over de kip, bedek de kom en marineer tenminste 1 uur.
- Dip de gemarineerde kip in het maismeel en bak in een wok tot gaar.
Voor de saus:
- Breng 1/2 kop water aan de kook in een klein pannetje.
- Los de suiker op in het kokende water.
- Voeg citroensap toe en dik de vloeistof aan met de pudding mix.
Serveren:
- Snij de kip in kleine stukjes en giet de saus er over. Besprenkel het geheel met geroosterde sesamzaadjes en serveer.