Gebakken rijst met ananas
De ananas geeft samen met de ham, erwten, lente-ui en ei een aparte smaak aan dit recept. In plaats van vers gekookte rijst is dit een ideaal recept om een restje rijst mee weg te werken.
- Voorbereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Totale tijd: 45 minutes
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 250 gram ongekookte witte rijst
- 500 ml water
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
- 250 gram ham, in dobbelsteentjes gesneden
- 125 gram erwten
- 1 blikje ananas partjes, afgegoten
- 1 ei, geklopt
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
Bereiding
- Breng rijst met water aan de kook en laat zachtjes koken tot de rijst zacht is en al het water is opgenomen.
- Spreid de rijst uit in een schaal en laat ongeveer 20 minuten afkoelen in de koelkast
- Verhit de sesamolie in een wok. Roerbak de lente-ui, ham en erwten ongeveer 2 minuten tot de ui zacht begint te worden.
- Voeg de ananas partjes toe en roerbak ze ongeveer 2 minuten mee totdat ze beginnen te verkleuren.
- Schuif alle ingrediënten aan de kant en giet het los geklopte ei in het midden van de wok. Kook het ei ongeveer 30 seconden en meng er dan de aan de kant geschoven ingrediënten onder door.
- Meng de afgekoelde rijst, suiker, witte peper en knoflookpoeder in de wok er bij en meng alles door elkaar. Blijf ongeveer 3 minuten roeren om aanbakken te voorkomen.
- Besprenkel de rijst met de sojasaus en meng