Gestoomde Shanghai paksoi met gemberdressing

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 25 minuten
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 2 struikjes Shanghai paksoi
  • 1 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
  • 1 eetlepel rijstazijn (of witte-wijnazijn)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • gedroogde gemalen chilipeper

Bereiding

  • Paksoi in ruim water wassen,
  • Droog deppen en struikjes in de lengte halveren. Paksoihelften naast elkaar op bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 min. afgedekt gaar stomen.
  • In kom gember, azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren.
  • Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten. Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper naar smaak erboven malen.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.