Dong Po - Chinese varkensbuik

Het recept is vernoemd naar een Chinese dichter en staatsman uit de Song Dynastie. In plaats van een stuk varkensbuik kan je ook speklappen gebruiken.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 2 uur
  • Totale tijd: 2 uur, 15 minuten
  • Aantal porties: 6

Ingrediënten

  • 8 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 500 gram varkensbuik of speklappen
  • 3 eetlepels olie
  • 125 ml. lichte sojasaus
  • 125 ml. donkere sojasaus
  • 250ml. Chinese rijstwijn
  • 300 gram Chinese steensuiker
  • 2.5 cm verse gember, fijngehakt

    Bereiding

  • Snij de varkensbuik in repen van 5 cm.
  • Breng een grote ketel water aan de kook en voeg de varkensbuik toe. Zet het vuur zacht en laat het vlees ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet het water af en dep het vlees droog.
  • Verhit de olie in een wok en bak de varkensbuik aan beide zijden bruin. Het vees zal spatten dus let op.
  • Meng in de tijd dat het vlees aan het garen is de lichte sojasaus, de donkere sojasaus, rijstwijn, steensuiker, gember en de lente-ui in een grote ketel. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  • Zet het vuur zacht en leg de stukken varkensbuik in de ketel. Dek af en laat het vlees 1,5 tot 2 uur zachtjes koken tot het heel zacht is geworden.
  • Voeg indien nodig water toe om te voorkomen dat alles inkookt.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.