Chinese gestoomde oesters

Snel te bereiden oesters als voorgerecht. De oesters zijn lekker pittig.

  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 6 oesters
  • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
  • ½ eetlepel verse gember, fijngesneden
  • ½ theelepel bonenpasta met chili (toko)
  • ½ eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • ½ eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 eetlepel bosui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olie

    Bereiding

  • Leg de oesters in de stoommand. Draai het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zachtjes stomen tot ze open staan. Tip: open de schelpen met een oestermes indien ze na 5 minuten niet uit zichzelf openen.
  • Roer intussen alle overige ingrediënten, behalve de arachideolie, in een vuurvast schaaltje tot een saus.
  • Doe de arachideolie in een pannetje en verwarm de olie op hoog vuur, totdat deze licht begint te dampen. * Giet de hete olie over de ingrediënten van de saus.
  • Roer de saus goed door en verdeel over de oesters. Serveer direct.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.