Chinese gestoomde oesters
Snel te bereiden oesters als voorgerecht. De oesters zijn lekker pittig.
- Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 6 oesters
- 1 theelepel knoflook, fijngesneden
- ½ eetlepel verse gember, fijngesneden
- ½ theelepel bonenpasta met chili (toko)
- ½ eetlepel Shaoxing rijstwijn
- ½ eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel donkere sojasaus
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 eetlepel bosui, fijngesneden
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Leg de oesters in de stoommand. Draai het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zachtjes stomen tot ze open staan. Tip: open de schelpen met een oestermes indien ze na 5 minuten niet uit zichzelf openen.
- Roer intussen alle overige ingrediënten, behalve de arachideolie, in een vuurvast schaaltje tot een saus.
- Doe de arachideolie in een pannetje en verwarm de olie op hoog vuur, totdat deze licht begint te dampen. * Giet de hete olie over de ingrediënten van de saus.
- Roer de saus goed door en verdeel over de oesters. Serveer direct.