Kung Pao met kip en spinazie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 theelepels donkere sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • 120 gram gepelde waterkastanjes
  • 3 eetlepels olie
  • 450 gram jonge spinazie
  • 1,5 theelepel zout
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 gram ongezouten pinda's
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel Chinese zwarte azijn
  • 60 ml. kippenbouillon

    Bereiding

  • Snijd de kipfilet n kleine blokjes. Doe de kip in een kom, voeg 2 eetlepels sojasaus toe, 2 eetlepels rijstwijn, 1 theelepel sesamolie en 2 theelepels maizena en schep alles om. Marineer de kip minimaal 30 minuten.
  • Blancheer de waterkastanjes in koken water en spoel ze af in koud water. Giet af, dep droog en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit op hoog vuur een wok, voeg 1 theelepel olie toe en laat deze goed heet worden. Roerbak de spinazie, het zot, 2 theelepels fijngehakte knoflook, 2 theelepels rijstwijn tot de spinazie net is geslonken.
  • Schep de spinazie langs de rand van en bord, dek af en houd de spinazie warm.
  • Verhit de wok weer op hoog vuur, voeg 1 eetlepel olie toe en laat deze heet worden. Roerbak de helft van de kip gaar. haal de kip met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken. Bak de rest van de kip op dezelfde manier. Maak na afloop de wok schoon.
  • Doe de pinda's in de wok en rooster ze zonder olie goudbruin.
  • Verhit de wok opnieuw en voeg de rest van de olie toe en laat deze heet worden. Roerbak lente-ui, gember, resterende knoflook en chilisaus ongeveer 10 seconden totdat het gaat geuren. Voeg de plakken waterkastanje toe en roerbak ze totdat ze door en door warm zijn.
  • Meng de suiker, azijn, kippenbouillon en resterende sojasaus, rijstwijn, sesamolie en maïzena. Voeg dit mengsel toe aan de saus en laat deze zachtjes binden.
  • Voeg de kip en de pinda's toe en schep ze door de saus.
  • Schep het gerecht midden op het bord en serveer.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.