Zoetzuur varkensvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 600 gram varkenslende
  • 1 ei
  • 100 gram maïzena
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in stukken van 2 cm gesneden
  • 150 gram chinees tafelzuur
  • 250 gram heldere rijstazijn
  • 80 ml tomatenketchup
  • 300 gram suiker
  • olie om in te frituren

    Bereiding

  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe het samen met het ei, 75 gram maïzena en 2 theelepels water in een kom en roer goed door.
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg olie toe en laat deze heet worden.
  • Roerbak de ui 1 minuut, voeg daarna paprika en lente-ui toe en roerbak nogmaals 1 minuut. Schep het tafelzuur er door en voeg rijstazijn, tomatenketchup en suiker toe en roer op laag vuur totdat de suiker is opgelost.
  • Breng aan de kook en laat nog 3 minuten door pruttelen.
  • Leng de resterende maïzena aan met 75 ml. water en schenk dit papje bij de saus om te binden. Zet het sausje apart.
  • Vul de wok voor een kwart met olie en verhit deze tot 180 °C.
  • Bak het vlees in porties goudbruin en krokant. Voeg het vlees toe aan de saus, roer goed om en verwarm tot de saus borrelt.