Zoetzuur varkensvlees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 600 gram varkenslende
- 1 ei
- 100 gram maïzena
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in stukken van 2 cm gesneden
- 150 gram chinees tafelzuur
- 250 gram heldere rijstazijn
- 80 ml tomatenketchup
- 300 gram suiker
- olie om in te frituren
Bereiding
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe het samen met het ei, 75 gram maïzena en 2 theelepels water in een kom en roer goed door.
- Verhit een wok op hoog vuur, voeg olie toe en laat deze heet worden.
- Roerbak de ui 1 minuut, voeg daarna paprika en lente-ui toe en roerbak nogmaals 1 minuut. Schep het tafelzuur er door en voeg rijstazijn, tomatenketchup en suiker toe en roer op laag vuur totdat de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en laat nog 3 minuten door pruttelen.
- Leng de resterende maïzena aan met 75 ml. water en schenk dit papje bij de saus om te binden. Zet het sausje apart.
- Vul de wok voor een kwart met olie en verhit deze tot 180 °C.
- Bak het vlees in porties goudbruin en krokant. Voeg het vlees toe aan de saus, roer goed om en verwarm tot de saus borrelt.