Rood varkensvlees
Aantal personen: 8
Ingrediënten
- 1,5 kilogram varkensbout, met zwoerd en bot
 - 4 lente-uitjes
 - 4 plakken gember, met de platte zijde van het hakmes geplet
 - 200 ml donkere sojasaus
 - 4 eetlepels Shaoxing rijstwijn
 - 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
 - 50 gram suikerklontjes
Bereiding
 - Schraap het zwoerd schoon om alle haren te verwijderen.
 - Blancheer de varkensbout 4 - 5 minuten in kokend water.
 - Spoel de bout af en leg hem in een ovenschaal en voeg 600 ml. water toe, de lente-uitjes, gember, sojasaus, rijstwijn, suiker en het vijfkruidenpoeder.
 - Breng aan de kook en laat ongeveer 2,5 - 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees erg zacht is en van het bot valt. Draai de bout tijdens het stoven een aantal keren om.
 - Als de saus dun is: verwijder de bout en laat de saus gedurende 10 - 15 minuten inkoken. Snijd de bout in plakken, schenk de saus erover en serveer.