Rood varkensvlees

Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 1,5 kilogram varkensbout, met zwoerd en bot
  • 4 lente-uitjes
  • 4 plakken gember, met de platte zijde van het hakmes geplet
  • 200 ml donkere sojasaus
  • 4 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 50 gram suikerklontjes

    Bereiding

  • Schraap het zwoerd schoon om alle haren te verwijderen.
  • Blancheer de varkensbout 4 - 5 minuten in kokend water.
  • Spoel de bout af en leg hem in een ovenschaal en voeg 600 ml. water toe, de lente-uitjes, gember, sojasaus, rijstwijn, suiker en het vijfkruidenpoeder.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 2,5 - 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees erg zacht is en van het bot valt. Draai de bout tijdens het stoven een aantal keren om.
  • Als de saus dun is: verwijder de bout en laat de saus gedurende 10 - 15 minuten inkoken. Snijd de bout in plakken, schenk de saus erover en serveer.