Asperges - Shandong style

Dit gerecht kan met zowel groene als witte asperges worden gemaakt. De asperges worden op kamertemperatuur geserveerd en gegeten.

  • Aantal personen: 4-6

Ingrediënten

  • 500 gram asperges, geschild en diagonaal in stukjes van 5 cm gesneden
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Een paar druppels chili olie
  • 1 theelepel geroosterde witte sesamzaadjes

    Bereiding

  • Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de asperges ongeveer 90 seconden.
  • Giet de asperges af in een schaal met ijskoud water en laat ze een paar minuten afkoelen.
  • Dep de asperges met keukenpapier droog.
  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en de chili olie.
  • Voeg de asperges toe en meng goed.
  • Leg de asperges op een serveerschaal en besprenkel deze met de geroosterde sesamzaadjes.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.