Asperges - Shandong style
Dit gerecht kan met zowel groene als witte asperges worden gemaakt. De asperges worden op kamertemperatuur geserveerd en gegeten.
- Aantal personen: 4-6
Ingrediënten
- 500 gram asperges, geschild en diagonaal in stukjes van 5 cm gesneden
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Een paar druppels chili olie
- 1 theelepel geroosterde witte sesamzaadjes
Bereiding
- Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de asperges ongeveer 90 seconden.
- Giet de asperges af in een schaal met ijskoud water en laat ze een paar minuten afkoelen.
- Dep de asperges met keukenpapier droog.
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en de chili olie.
- Voeg de asperges toe en meng goed.
- Leg de asperges op een serveerschaal en besprenkel deze met de geroosterde sesamzaadjes.