Garnalen Gong Bao

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 8-10 gedroogde chilipepers
  • 3 lente-uitjes. Het witte en het groene deel gescheiden en in dunne reepjes gesneden
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte of geraspte verse gember
  • 50 gram ongezouten geroosterde pinda’s

    Saus:

  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
  • 2 theelepels Chinese rijstwijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel hoisinsaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel gemalen Szechuan peper

    Bereiding

  • Pel en maak de garnalen schoon. Dep ze droog met keukenpapier.

    Voor de saus:

  • Voeg de azijn, rijstwijn, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker, maïzena en Szechuan peper samen in een kom en meng tot de suiker en de maïzena zijn opgelost en zet apart.
  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olie toe en zwenk goed om.
  • Voeg de chilipepers toe en roerbak ongeveer 30 seconden tot ze juist een beetje zwart beginnen te worden en de olie licht ruikt.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak gedurende 1 - 2 minuten totdat ze van buiten roze zijn gekleurd.
  • Voeg het wit van de lente-ui, knoflook en gember toe en roerbak ongeveer 30 seconden.
  • Voeg de saus toe en meng die goed met de overige ingrediënten.
  • Voeg de pinda’s toe en roerbak nog eens 1 - 2 minuten.
  • Verdeel het gerecht over een paar borden en garneer met het groen van de lente-ui.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.