Garnalen Gong Bao
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gram grote garnalen
- 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- 8-10 gedroogde chilipepers
- 3 lente-uitjes. Het witte en het groene deel gescheiden en in dunne reepjes gesneden
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1 theelepel fijngehakte of geraspte verse gember
- 50 gram ongezouten geroosterde pinda’s
Saus:
- 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
- 2 theelepels Chinese rijstwijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel hoisinsaus
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel gemalen Szechuan peper
Bereiding
- Pel en maak de garnalen schoon. Dep ze droog met keukenpapier.
Voor de saus:
- Voeg de azijn, rijstwijn, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker, maïzena en Szechuan peper samen in een kom en meng tot de suiker en de maïzena zijn opgelost en zet apart.
- Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olie toe en zwenk goed om.
- Voeg de chilipepers toe en roerbak ongeveer 30 seconden tot ze juist een beetje zwart beginnen te worden en de olie licht ruikt.
- Voeg de garnalen toe en roerbak gedurende 1 - 2 minuten totdat ze van buiten roze zijn gekleurd.
- Voeg het wit van de lente-ui, knoflook en gember toe en roerbak ongeveer 30 seconden.
- Voeg de saus toe en meng die goed met de overige ingrediënten.
- Voeg de pinda’s toe en roerbak nog eens 1 - 2 minuten.
- Verdeel het gerecht over een paar borden en garneer met het groen van de lente-ui.