Klassieke geroerbakte rijst

  • Voorbereidingstijd: 5 minutes *Kooktijd: 5 minutes
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Aantal personen: 4-6

Dit gerecht kan gemaakt worden met al het vlees en de groenten die over zijn. Een in stukjes gesneden rode chili-peper of een halve paprika of asperges geven dit gerecht een bijzondere smaak. Serveer met pikant zoetzuur of Hunan Chili saus.

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte rijst afgekoeld tot kamertemperatuur of uit de koelkast
  • 3 theelepels olie
  • 2 eieren,losgeklopt
  • 8 verse garnalen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 50 gram dun gesneden kip of varkensvlees
  • 2 gedroogde Chinese worstjes
  • 1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en fijn gesneden
  • 50 gram paprika, van zaadjes ontdaan en in blokje blokjes gesneden of asperges of erwten of fijn gesneden kool
  • 1/4 theelepel zout

    Bereiding

  • Maak de rijst los met een vork of met je handen en zet apart.
  • Verhit 1 theelepel olie in een wok. Giet de los geklopte eieren erbij en wok tot ze gaar zijn. Breek de omelet in losse stukjes met een spatel, haal uit de wok en zet apart.
  • Verhit de resterende olie op hoog vuur en roerbak de overige ingrediënten met uitzondering van de rijst en het zout gedurende 2 minuten.
  • Voeg de rijst en het zout toe en roerbak nogmaals 4-5 minuten. Blijf de rijst goed mengen.
  • Voeg het gebakken ei toe en serveer met de Hunan Chili saus

    Notities

Als je geen Chinese worstjes hebt kan je iedere willekeurige andere worst nemen. Ook ham of bacon zijn goed bruikbaar.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.