Kerrie bloemkool
Aantal personen: 4
Roergebakken bloemkool met kerrie en rode peper.
Ingrediënten
- 1 theelepel kerriepoeder of garam masala
- 1/4 theelepel gedroogde gemalen rode peper
- 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- 300 gram bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 middelgrote uit, in stukjes gesneden
- 3/4 theelepel zout
Bereiding
- Kook de kerriepoeder en de rode peper in de hete olie in een wok boven middelgroot vuur. Blijf gedurende 1 minuut goed roeren om te voorkomen dat het aan gaat branden.
- Voeg de bloemkool roosjes, ui en zout toe en roer gedurende 2 tot 3 minuten constant tot de ui beetje knapperig en zacht wordt.
- Zet het vuur laag en voeg 6 eetlepels water toe.
- Dek de wok af en kook gedurende 10 minuten of tot de bloemkool beetgaar is. Roer af en toe om.
Notities
- De kerrie kan ook vervangen worden door garam masala