Kerrie bloemkool

Aantal personen: 4

Roergebakken bloemkool met kerrie en rode peper.

Ingrediënten

  • 1 theelepel kerriepoeder of garam masala
  • 1/4 theelepel gedroogde gemalen rode peper
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 300 gram bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 1 middelgrote uit, in stukjes gesneden
  • 3/4 theelepel zout

    Bereiding

  • Kook de kerriepoeder en de rode peper in de hete olie in een wok boven middelgroot vuur. Blijf gedurende 1 minuut goed roeren om te voorkomen dat het aan gaat branden.
  • Voeg de bloemkool roosjes, ui en zout toe en roer gedurende 2 tot 3 minuten constant tot de ui beetje knapperig en zacht wordt.
  • Zet het vuur laag en voeg 6 eetlepels water toe.
  • Dek de wok af en kook gedurende 10 minuten of tot de bloemkool beetgaar is. Roer af en toe om.

    Notities

  • De kerrie kan ook vervangen worden door garam masala