Ma Po tofu

Aantal personen: 6

Ma Po Tofu is een traditioneel gerecht uit de Chinese provincie Szechuan

Ingrediënten

  • 750 gram tofu
  • 250 gram runder- of varkensgehakt
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 0.5 theelepel donkere sesamolie
  • 2 theelepels Szechuanpeperkorrels
  • 1 eetlepel olie
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel chili-bonenpasta (Toban Jiang)
  • 250 ml. bouillon (kippen of vlees)
  • 1.5 theelepel maïzena
  • 1 lente-uitje, gesnipperd voor de garnering

    Bereiding

  • Snij de tofu in dobbelsteentjes.
  • Meng gehakt, 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels rijstwijn en de sesamolie in een kom.
  • Rooster de peperkorrels zonder olie tot ze beginnen te ruiken. Kneus ze hierna.
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg olie toe en roerbak het gehakt rul.
  • Schep gehakt uit de wok en verhit de olie tot alle sappen van het vlees zijn verdampt.
  • Roerbak lente-ui, knoflook en gember enkele seconden, voeg de chili-bonenpasta toe en roerbak weer enkele seconden.
  • Meng bouillon, resterende sojasaus en rijstwijn en giet dit in de wok.
  • Breng aan de kook en voeg gehakt en tofu toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur een beetje inkoken. Bij gebruik van zachte tofu niet roeren want die gaat helemaal kapot.
  • Leng de maïzena aan met een scheutje water tot een papje en voeg dit toe aan de saus en bindt.
  • Breng eventueel op smaak met een snufje zout. Garneer met lente-ui en peperkorrels.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.