Kip met broccoli

Aantal personen: 2-4

Ingrediënten

  • 2 kipfilets

    Om de kip zacht te maken:

  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/4 theelepel zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepelwater

Voor de broccoli:

  • 1 stronk broccoli
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 theelepel zout, naar smaak
  • 1/2 theelepel suiker, naar smaak

    Verder:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
  • arachide- of zonnebloemolie om te roerbakken

    Bereiding

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes. Doe het eiwit in een kom samen met de maizena en een snufje zout. En meng dit. Voeg de kipblokjes toe en meng goed. Marineer de kip gedurende minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • In de tijd dat de kip staat te marineren maak je de saus en de broccoli. Mix alle ingrediënten voor de saus in een kleine schaal en zet apart.
  • mix in een ander kommetje de maizena en water en zet apart.
  • was de broccoli en verdeel die in kleine roosjes. Snij de steel diagonaal in dunne schijfjes.
  • Plet de knoflook.
  • Verhit de wok en giet er een royale hoeveelheid olie in en verwarm deze goed. Voeg de kipblokjes toe en roerbak ze tot ze net wit zijn (ongeveer 30 seconden). Haal de kipblokjes weer uit de wok en laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
  • Haal de olie uit de wok en voeg nieuwe olie toe en verhit opnieuw met 2 eetlepels olie.
  • Voeg de geplette knoflook toe en roerbak ongeveer 10 seconden.
  • Voeg de broccoli toe met een snufje zout en suiker. Roerbak goed, zorg er voor dat er niks aanbrandt.
  • Voeg 1/4 kopje water toe en kook de broccoli gedurende 4-5 minuten op een laag vuur tot de broccoli lichtgroen van kleur en gaar maar nog steeds knapperig is.
  • Verwijder de broccoli uit de wok.
  • Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe en verhit de wok.
  • Voeg de kip en de broccoli toe.Blijf goed roeren om de kip verder te garen.
  • Voeg in het midden van de wok de saus en de aangemaakte maizena toe en roerbak snel totdat het mengsel aandikt. Meng alles goed door elkaar en serveer heet met gestoomde rijst.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.