Kip met zoetzure saus
Roergebakken stukjes kip geserveerd met een zoetzure saus
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Totale tijd: 50 minuten
- Aantal porties: 8
Ingrediënten
- 1 blikje ananaspartjes, afgegoten. Bewaar het vocht
- 1/4 kopje maïzena
- 1 3/4 kop water
- 3/4 kopje witte suiker
- 1/2 kopje witte wijnazijn
- 2 druppels oranje kleurstof (optioneel)
- 8 halve kipfilets, in dobbelsteentjes gesneden
- 2 1/4 kop zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels maïzena
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen witte peper
- 1 ei
- 1 1/2 kop water
- olie om te roerbakken
- 2 groene paprika's, in stukjes gesneden
Bereiding
- Doe de 1 1/2 kop water, suiker, wijnazijn, ananassap in een pannetje en verhit tot koken. Zet het vuur uit. * Meng 1/4 kop maïzena samen met 1/4 kop water en meng dit langzaam de pan in. Blijf roeren tot het mengsel dik wordt.
- Voeg meel, 2 eetlepels olie, 2 theelepels maïzena, zout, witte peper en ei samen. Voeg geleidelijk 1 1/2 kop water toe om een dikker beslag te krijgen. Voeg de stukjes kip toe en meng alles goed.
- Verhit de olie in een wok tot 180°C. Frituur de stukjes kip gedurende 10 minuten in de hete olie of totdat ze een goudbruine kleur hebben. Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg voor het serveren een laagje groene paprika, partjes ananas en stukjes kip op een bord. Giet de zoutzure saus er overheen en serveer met witte rijst.