Kip met zoetzure saus

Roergebakken stukjes kip geserveerd met een zoetzure saus

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 50 minuten
  • Aantal porties: 8

Ingrediënten

  • 1 blikje ananaspartjes, afgegoten. Bewaar het vocht
  • 1/4 kopje maïzena
  • 1 3/4 kop water
  • 3/4 kopje witte suiker
  • 1/2 kopje witte wijnazijn
  • 2 druppels oranje kleurstof (optioneel)
  • 8 halve kipfilets, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 1/4 kop zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen witte peper
  • 1 ei
  • 1 1/2 kop water
  • olie om te roerbakken
  • 2 groene paprika's, in stukjes gesneden

    Bereiding

  • Doe de 1 1/2 kop water, suiker, wijnazijn, ananassap in een pannetje en verhit tot koken. Zet het vuur uit. * Meng 1/4 kop maïzena samen met 1/4 kop water en meng dit langzaam de pan in. Blijf roeren tot het mengsel dik wordt.
  • Voeg meel, 2 eetlepels olie, 2 theelepels maïzena, zout, witte peper en ei samen. Voeg geleidelijk 1 1/2 kop water toe om een dikker beslag te krijgen. Voeg de stukjes kip toe en meng alles goed.
  • Verhit de olie in een wok tot 180°C. Frituur de stukjes kip gedurende 10 minuten in de hete olie of totdat ze een goudbruine kleur hebben. Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Leg voor het serveren een laagje groene paprika, partjes ananas en stukjes kip op een bord. Giet de zoutzure saus er overheen en serveer met witte rijst.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.