tomaten-ei-soep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijpe, stevige tomaten
  • 2 eieren
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter bouillon (groenten, kippen of vlees)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel maizena

Bereiding

  • Kerf een kruis in de onderkant van de tomaten en leg ze ongeveer 20 seconden in kokend water, Giet af en ontvel ze beginnende aan de onderkant. *Snijd de tomaten in plakken of in dunne parten en ontdoe ze van kun kroontje.
  • Klop de eieren met een beetje zout en een paar stukjes lente-ui.
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en laat deze gloeiend heet worden.
  • Roerbak de lente-ui enkele seconden om de olie op smaak te brengen.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de tomaten toe en breng weer aan de kook.
  • Voeg de sojasaus toe en roer langzaam de geklopte eieren erdoor. Breng aan de kook.
  • Leng de maizena aan met een scheutje water aan tot een papje en voeg dit aan de soep toe om heb te binden.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.