tomaten-ei-soep
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 250 gram rijpe, stevige tomaten
- 2 eieren
- 1 lente-uitje, fijngesnipperd
- 1 eetlepel olie
- 1 liter bouillon (groenten, kippen of vlees)
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel maizena
Bereiding
- Kerf een kruis in de onderkant van de tomaten en leg ze ongeveer 20 seconden in kokend water, Giet af en ontvel ze beginnende aan de onderkant. *Snijd de tomaten in plakken of in dunne parten en ontdoe ze van kun kroontje.
- Klop de eieren met een beetje zout en een paar stukjes lente-ui.
- Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en laat deze gloeiend heet worden.
- Roerbak de lente-ui enkele seconden om de olie op smaak te brengen.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg de tomaten toe en breng weer aan de kook.
- Voeg de sojasaus toe en roer langzaam de geklopte eieren erdoor. Breng aan de kook.
- Leng de maizena aan met een scheutje water aan tot een papje en voeg dit aan de soep toe om heb te binden.