Bow Thai - pasta met garnalen

Aantal personen: 2

Snel te bereiden Bow Thai met garnalen. Voor deze pasta kan ook farfalle worden gebruikt.

Ingrediënten

  • 3 grote tenen knoflook, platgeslagen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse gember
  • 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s
  • 1/2 theelepel gedroogde fijngehakte rode peper
  • 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
  • 250 gram vlinderpasta (farfalle)
  • 350 gram schoongemaakte en in de lengte doormidden gesneden gekookte garnalen
  • 4 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vers limoensap

    Bereiding

  • Pureer de knoflook en de gember in een blender. Voeg de koriander, de pinda’s en de rode peper toe. Voeg geleidelijk aan de olie toe. Breng op smaak met zout.
  • Breng een pan met water en zout naar smaak aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook tot beetgaar.
  • Leg de garnalen in een vergiet en giet de beetgare pasta af over de garnalen.
  • Doe de pasta en de garnalen terug in de pan.
  • Voeg de gemaakte saus toe en meng.
  • Verdeel over twee borden en serveer.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.