Bow Thai - pasta met garnalen
Aantal personen: 2
Snel te bereiden Bow Thai met garnalen. Voor deze pasta kan ook farfalle worden gebruikt.
Ingrediënten
- 3 grote tenen knoflook, platgeslagen
- 2 eetlepels fijngesneden verse gember
- 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
- 2 eetlepels geroosterde pinda’s
- 1/2 theelepel gedroogde fijngehakte rode peper
- 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
- 250 gram vlinderpasta (farfalle)
- 350 gram schoongemaakte en in de lengte doormidden gesneden gekookte garnalen
- 4 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
- 3 eetlepels vers limoensap
Bereiding
- Pureer de knoflook en de gember in een blender. Voeg de koriander, de pinda’s en de rode peper toe. Voeg geleidelijk aan de olie toe. Breng op smaak met zout.
- Breng een pan met water en zout naar smaak aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook tot beetgaar.
- Leg de garnalen in een vergiet en giet de beetgare pasta af over de garnalen.
- Doe de pasta en de garnalen terug in de pan.
- Voeg de gemaakte saus toe en meng.
- Verdeel over twee borden en serveer.