Witte kip

Aantal personen: 4

Witte kip wordt koud gegeten en is een ideaal recept voor de warme zomermaanden.

Ingrediënten

  • 1 kip van ongeveer een dikke kilo
  • 2 lente-uitjes
  • 3 plakken gember, geplet
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel zout

    Voor de dipsaus:

  • 4 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, fijngehakt
  • 1 theelepel donkere sesamolie

    Bereiding

  • Spoel de kip af, laat uitlekken en verwijder het vet in de buikholte en langs de nek. Verwijder de stuit.
  • Breng 1,5 liter water aan de kook en laat de kip met de borst naar boven voorzichtig in het water zakken.
  • Voeg lente-uitjes, gember en rijstwijn toe en breng weer aan de kook.
  • Voeg zout toe en kook het geheel ongeveer 15 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat de kip 5-6 uur afkoelen in het vocht.
  • Laat de kip 15 minuten voor serveren uitlekken. Snij de kip met een hakmes door de botten heen in kleine stukken.

    Voor de dipsaus:

  • Meng sojasaus, suiker, lente-ui, knoflook, gember, sesamolie en een beetje kookvocht.
  • Verdeel de saus over 4 schaaltjes
  • Doop de kip voor het eten in de saus.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.