Bief met bleekselderij
Aantal personen: 4
Gemarineerde en geroerbakte bief met bleekselderij
Ingrediënten
- 500 gram (kogel)biefstuk
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel witte azijn
- 1 eiwit
- 4 tot 6 stengels bleekselderij
- 1,5 kopje water
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels (zonnebloem)-olie
- 6 lente-uitjes
- 1 eetlepel fijngehakte verse gember
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel maïzena of een ander bindmiddel
- 2 theelepels oestersaus
Bereiding
Voorbereiding:
- Snij het vlees in dunne reepjes.
- Meng 1/2 eetlepel sojasaus met de azijn en het eiwit en klop dit met een vork totdat het schuimt.
- Meng het vlees er onderdoor en meng. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt staan.
- Snij de bleekselderij in schuine reepjes van ± 1 cm.
- Meng bleekselderij met 1 kopje water en het zout in een pan.
- Breng aan de kook en laat daarna 3 minuten koken en giet af.
Bereiding:
- Verhit 2 eetlepels olie in een hete wok.
- Neem het vlees uit de marinade en doe het in de wok.
- Roerbak het vlees ± minuten totdat het bruin is.
- Neem het vlees uit de bok en voeg de resterende eetlepel olie toe.
- Voeg de bleekselderij toe samen met de lente-ui, de gember en de knoflook.
- Roerbak ± 1 minuut en voeg het vlees weer toe en meng goed.
Afronding:
- Meng de resterende halve kop water met het bindmiddel, de resterende soja saus, de rijstwijn en de oestersaus.
- Giet het over het groente-vleesmengsel. Roerbak het mengsel tot de vloeistof kookt en bindt.
Notities
- De rijstwijn is eventueel te vervangen door droge sherry.