Bief met bleekselderij

Aantal personen: 4

Gemarineerde en geroerbakte bief met bleekselderij

Ingrediënten

  • 500 gram (kogel)biefstuk
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 eiwit
  • 4 tot 6 stengels bleekselderij
  • 1,5 kopje water
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels (zonnebloem)-olie
  • 6 lente-uitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel maïzena of een ander bindmiddel
  • 2 theelepels oestersaus

    Bereiding

    Voorbereiding:

  • Snij het vlees in dunne reepjes.
  • Meng 1/2 eetlepel sojasaus met de azijn en het eiwit en klop dit met een vork totdat het schuimt.
  • Meng het vlees er onderdoor en meng. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt staan.
  • Snij de bleekselderij in schuine reepjes van ± 1 cm.
  • Meng bleekselderij met 1 kopje water en het zout in een pan.
  • Breng aan de kook en laat daarna 3 minuten koken en giet af.

    Bereiding:

  • Verhit 2 eetlepels olie in een hete wok.
  • Neem het vlees uit de marinade en doe het in de wok.
  • Roerbak het vlees ± minuten totdat het bruin is.
  • Neem het vlees uit de bok en voeg de resterende eetlepel olie toe.
  • Voeg de bleekselderij toe samen met de lente-ui, de gember en de knoflook.
  • Roerbak ± 1 minuut en voeg het vlees weer toe en meng goed.

    Afronding:

  • Meng de resterende halve kop water met het bindmiddel, de resterende soja saus, de rijstwijn en de oestersaus.
  • Giet het over het groente-vleesmengsel. Roerbak het mengsel tot de vloeistof kookt en bindt.

    Notities

  • De rijstwijn is eventueel te vervangen door droge sherry.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.