Au Larm - pittige Chinese stoofschotel van rundvlees
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 3 uur
- Aantal personen: 4
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 1000 gr riblappen
- 2 uien
- 15 cm gember
- 11 teentjes knoflook
- 3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
- 3 steranijs
- 2 theelepels szechuan peperkorrels
- 2 theelepels peperkorrels
- 4 eetlepels rijstwijn
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 10 eetlepels donkere sojasaus
- 3 eetlepels olie
- water
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.
- Snijd de uien in vieren en de gember in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
- Hak de overige knoflook fijn.
- Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers gedurende 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, de hoisinsaus en de rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.