Au Larm - pittige Chinese stoofschotel van rundvlees

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 3 uur
  • Aantal personen: 4
  • Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 1000 gr riblappen
  • 2 uien
  • 15 cm gember
  • 11 teentjes knoflook
  • 3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
  • 3 steranijs
  • 2 theelepels szechuan peperkorrels
  • 2 theelepels peperkorrels
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 10 eetlepels donkere sojasaus
  • 3 eetlepels olie
  • water

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.
  • Snijd de uien in vieren en de gember in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
  • Hak de overige knoflook fijn.
  • Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers gedurende 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, de hoisinsaus en de rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.