Au Larm - pittige Chinese stoofschotel van rundvlees
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 3 uur
Aantal personen: 4
Aantal porties: 4
Ingrediënten
1000 gr riblappen
2 uien
15 cm gember
11 teentjes knoflook
3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
3 steranijs
2 theelepels szechuan peperkorrels
2 theelepels peperkorrels
4 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels hoisinsaus
10 eetlepels donkere sojasaus
3 eetlepels olie
water
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes.
Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.
Snijd de uien in vieren en de gember in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
Hak de overige knoflook fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers gedurende 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, de hoisinsaus en de rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.