Kip Gong Bao

Eén van de klassiekers uit de Chinese keuken. kan op verschillende manieren worden bereid. Dit is mijn eigen variant.

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 8 tot 10 gedroogde rode pepers
  • 5 lente-uitjes, wit en groen gescheiden, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel fijn gehakte of geraspte gember
  • 50 gram ongezouten geroosterde pinda’s

Marinade:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels Chinese rijstwijn
  • 1,5 theelepel maïzena

Saus:

  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel Hoisinsaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel gemalen Szechuan peper

    Bereiding

Marineer de kip:

  • Meng in een schaal de sojasaus, rijstwijn en de maïzena totdat de maïzena is opgelost. Voeg de kipblokjes toe en meng goed. Laat 10 minuten staan.

Maak de saus:

  • Meng in een kom de Chinese azijn, sojasaus, Hoisinsaus, sesamolie, suiker, maïzena en de Szechuan peper. Meng tot alle suiker en maïzena zijn opgelost.

Bereiding:

  • Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de arachideolie toe en zwenkt de wok een paar maal goed om.
  • Voeg de chilipepers toe en roerbak ongeveer 30 seconden totdat ze net zwart beginnen te worden en de olie licht begint te geuren.
  • Voeg de kip toe en roerbak deze 2 tot 3 minuten totdat ze niet roze meer is.
  • Voeg het wit van de lente-ui, knoflook en gember toe en roerbak gedurende 30 seconden.
  • Voeg de saus toe en meng deze goed met de andere ingrediënten.
  • Voeg de pinda’s toe en roerbak nogmaals 1 tot 2 minuten.
  • Verdeel over een paar borden en garneer met het groen van de lente-ui.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.