Koreaans vuurvlees

Koreaans vuurvlees. In Korea wordt dit gerecht geserveerd in een opgerold rode sla blad. Serveer dit gerecht met een koud glas bier.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 1/2 kop sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote rode ui, in stukjes gesneden
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde rode pepervlokken
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 500 gram flinterdun gesneden kogelbiefstuk

    Bereiding

  • Mix in een grote kom de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook en rode ui. Roer er de zwarte peper, rode pepervlokken, sesamzaadjes, lente-ui en wortel bij. meng het vlees er handmatig doorheen. Bedek de kom en marineer minimaal 2 uur maar liever een gehele nacht.
  • Verhit olie in een wok en voeg vlees en de hele marinade in één keer toe. Blijf constant roeren.Het vlees is na een paar minuten al gaar. Verwijder het vees van het vuur.
  • Serveer met rijst of noodles.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.