Pittige garnalen - Szechuan style

Aantal personen: 4

Deze pittige garnalen zijn goed te combineren met bijvoorbeeld de sperziebonen Szechuan Style

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel olie
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel grof gesneden knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden bosui
  • 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels bonenpasta met chili
  • 2 theelepels Chinese zwarte azijn (kan eventueel vervangen worden door balsamico azijn)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels sesamolie

    Bereiding

  • Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 20 seconden.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak ca. 1 minuut.
  • Voeg de tomatenpuree, bonenpasta met chili, Chinese zwarte azijn, zout, peper en suiker toe en roerbak nog ca. 3 minuten op hoog vuur. Druppel de sesamolie over de garnalen en serveer direct.