Pittige garnalen - Szechuan style
Aantal personen: 4
Deze pittige garnalen zijn goed te combineren met bijvoorbeeld de sperziebonen Szechuan Style
Ingrediënten
- 1½ eetlepel olie
- 2 theelepels geraspte gemberwortel
- 1 eetlepel grof gesneden knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden bosui
- 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels bonenpasta met chili
- 2 theelepels Chinese zwarte azijn (kan eventueel vervangen worden door balsamico azijn)
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels sesamolie
Bereiding
- Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 20 seconden.
- Voeg de garnalen toe en roerbak ca. 1 minuut.
- Voeg de tomatenpuree, bonenpasta met chili, Chinese zwarte azijn, zout, peper en suiker toe en roerbak nog ca. 3 minuten op hoog vuur. Druppel de sesamolie over de garnalen en serveer direct.