Gerookte vis

Aantal personen: 6

Dit gerecht wordt koud gegeten en kan daarom al een dag eerder worden bereid.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 klontjes rietsuiker
  • 2 theelepels Chinese vijfkruiden poeder
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 2 theelepels gember, fijngehakt
  • 450 gram witvisfilet (zeeduivel, zeebaars of schelvis) met vel
  • 300 ml. bouillon (kippen of vlees)
  • olie om te frituren
  • koriander voor de garnering

    Bereiding

  • Meng de sojasaus, rijstwijn, suiker, vijfkruidenpoeder, lente-ui en gember.
  • Dep de vis droog en marineer die 1 uur in het mengsel.
  • Doe de vis en de marinade over in een pan, voeg de bouillon toe en kook zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Haal de vis uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar de marinade.
  • Vul een wok voor een kwart met olie en verhit die tot 190 °C.
  • Frituur de vis in porties in 3-4 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal de vis uit de wok en breng die over in de marinade en laat afkoelen en nog eens 2-3 uur marineren.
  • Haal de vis uit de marinade en laat enkele minuten drogen.
  • Snij de de vis in dunne plakken, garneer met koriander en serveer de vis koud.

© by scheenen, 2022 - 2024. All Rights Reserved. Built with Typemill.