Chinees varkensvlees met aubergine
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 300 g varkensvlees in kleine blokjes gesneden (bijvoorbeeld van hamlappen)
- 6 eetlepels Chinese sojasaus
- 2 theelepels vijf kruidenpoeder
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 3 eetlepels olie om te wokken (arachide- of zonnebloemolie)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 aubergines (in kleine blokjes gesneden)
Bereiding
- Vlees 10 min. in mengsel van 2 eetlepels sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren.
- In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen.
- Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren.
- In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen.
- In wok of braadpan rest van olie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken.
- Vlees en ui door aubergine scheppen.
- Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 eetlepels water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven.
- Op smaak brengen met peper en eventueel 1 theelepel suiker.
- Varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.
Notities
- Het varkensvlees kan ook vervangen worden door in stukken gesneden kipfilet.
- Serveren met witte rijst.