300 g varkensvlees in kleine blokjes gesneden (bijvoorbeeld van hamlappen)
6 eetlepels Chinese sojasaus
2 theelepels vijf kruidenpoeder
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
3 eetlepels olie om te wokken (arachide- of zonnebloemolie)
2 uien (gesnipperd)
2 aubergines (in kleine blokjes gesneden)
Bereiding
Vlees 10 min. in mengsel van 2 eetlepels sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren.
In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen.
Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren.
In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen.
In wok of braadpan rest van olie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken.
Vlees en ui door aubergine scheppen.
Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 eetlepels water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven.
Op smaak brengen met peper en eventueel 1 theelepel suiker.
Varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.
Notities
Het varkensvlees kan ook vervangen worden door in stukken gesneden kipfilet.