Chinees varkensvlees met aubergine

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees in kleine blokjes gesneden (bijvoorbeeld van hamlappen)
  • 6 eetlepels Chinese sojasaus
  • 2 theelepels vijf kruidenpoeder
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels olie om te wokken (arachide- of zonnebloemolie)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 aubergines (in kleine blokjes gesneden)

Bereiding

  • Vlees 10 min. in mengsel van 2 eetlepels sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren.
  • In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen.
  • Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren.
  • In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen.
  • In wok of braadpan rest van olie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken.
  • Vlees en ui door aubergine scheppen.
  • Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 eetlepels water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven.
  • Op smaak brengen met peper en eventueel 1 theelepel suiker.
  • Varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.

Notities

  • Het varkensvlees kan ook vervangen worden door in stukken gesneden kipfilet.
  • Serveren met witte rijst.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.