Chinees gemarineerde speklapjes
- Voorbereidingstijd: 3 uur
- Kooktijd: 15 minuten
- Totale tijd: 3 uur, 15 minuten
- Aantal personen: 4
- Aantal porties: 4
Chinees gemarineerde krokante speklappen die pittig en ietwat zoet smaken.
Ingrediënten
- 4 speklappen (zonder zwoerd)
- 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
- 1 eetlepel Hoisinsaus
- 1 el Shaoxing rijstwijn
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 theelepel suiker
- 2 cm geraspte gember
- 1 theelepel steranijs of 1 hele gedroogde steranijs
- 1,5 theelepel vijf-kruidenpoeder
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel chilipoeder
- zeezout naar smaak
- arachideolie
Bereiding
- Neem de speklappen en snijdt ze in delen van ongeveer 5 centimeter en bestrijk ze met de specerijen.
- Maak de saus in een diep bord aan van de overige ingrediënten en leg de stukken speklap er in.
- Meng goed en laat afgedekt gedurende enkele uren staan.
- Verhit de olie in een wok boven matig vuur.
- Bak de speklappen aan weerszijden snel knapperig en bruin en laat dan even staan zodat ze van binnen ook garen.
- Blus af met wat extra Chinese rijstwijn.
Notities
Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en sperzieboontjes - Qiang Chao Si Ji Dou