Chinees gemarineerde speklapjes

  • Voorbereidingstijd: 3 uur
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 3 uur, 15 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Aantal porties: 4

Chinees gemarineerde krokante speklappen die pittig en ietwat zoet smaken.

Ingrediënten

  • 4 speklappen (zonder zwoerd)
  • 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
  • 1 eetlepel Hoisinsaus
  • 1 el Shaoxing rijstwijn
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 theelepel steranijs of 1 hele gedroogde steranijs
  • 1,5 theelepel vijf-kruidenpoeder
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zeezout naar smaak
  • arachideolie

    Bereiding

  • Neem de speklappen en snijdt ze in delen van ongeveer 5 centimeter en bestrijk ze met de specerijen.
  • Maak de saus in een diep bord aan van de overige ingrediënten en leg de stukken speklap er in.
  • Meng goed en laat afgedekt gedurende enkele uren staan.
  • Verhit de olie in een wok boven matig vuur.
  • Bak de speklappen aan weerszijden snel knapperig en bruin en laat dan even staan zodat ze van binnen ook garen.
  • Blus af met wat extra Chinese rijstwijn.

    Notities

    Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en sperzieboontjes - Qiang Chao Si Ji Dou

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.