Cashew kip
Klassiek Chinees gerecht met zachte stukjes kip en krokante, zoete cashewnoten.
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Totale tijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet, in stukken gesneden
- 1 eiwit
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels maizena
- 300 ml. olie + 2 theelepels olie
- 100 gram cashew noten
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 lente-ui, in ringetjes gesneden voor de garnering
Bereiding
- Doe de kip samen met het eiwit, sesamolie, meel en 1 theelepel zout in een kom en meng goed. Laat gedurende 20 minuten staan.
- Verhit een wok boven hoog vuur en voeg de olie toe. Als de olie heet is neem je de wok van het vuur (of je zet het vuur uit). Voeg snel de kip toe en roer om aanbakken te voorkomen. na ongeveer 2 minuten is de kip wit verkleurd. Giet de olie en de kip af via een stalen zeef boven een steelpan.
- Verhit een wok boven hoog vuur en voeg dan 2 theelepels olie toe.
- Voeg de cashewnoten toe en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg de rijstwijn en de sojasaus toe en voeg de kip toe en roerbak gedurende 2 minuten.