Chinese kippenvleugels uit Kowloon

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 45 minuten
  • Aantal personen: 10

    Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • 3 eetlepels zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels water
  • 6 eetlepels lichte soja saus
  • 1 eetlepel gin of ander helder gedestilleerd
  • 1/4 theelepel gemalen gember
  • plantaardige olie om te wokken

    Bereiding

    Voor de marinade:

  • Combineer het zout, suiker, water, soja saus,gin en gember. Doe het mengsel in een afsluitbare plastic zak en voeg de kip toe. Marineer minimaal 24 uur en draai de zak af en toe om.
  • Verhit een wok boven hoog vuur en bak de gemarineerde kippenvleugels in de hete olie ongeveer 8 minuten tot ze goudbruin zijn.

    Notities

  • Gemakkelijk te maken en overheerlijk. Kowloon is een deel van Hong Kong.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.