Pekingsoep
Deze pittige, zurige soep komt van oorsprong uit Peking (Beijing) en kan in vele variaties klaargemaakt worden zolang het pittige en zurige karakter blijft behouden.
- Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 1.5 liter rund- of kippenbouillon
- 2 eetlepels maïzena (gemengd met 3 eetlepels koud water)
- 4 eetlepels lichte soja saus
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 lente-uitje, gesnipperd
- 1 kleine wortel, in flinterdunne reepjes gesneden
- Andere fijngesneden groenten of bijvoorbeeld tofu
- 3 Chinese paddenstoelen, fijngesneden
- 2 eetlepels witte azijn
- 3 eieren, losgeklopt
Bereiding
- Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg daarna de maïzena toe. Meng dit goed.
- Voeg de overige ingrediënten toe met uitzondering van het ei, en laat gedurende 8 - 10 minuten koken.
- Voeg al roerende de losgeklopte eieren toe en laat de soep nog gedurende 5 minuten sudderen.
Notities
- De Chinese paddenstoelen kunnen eventueel vervangen worden door (bos)champignons of oesterzwammen. In plaats van gewone azijn kan ook zachtere rijstazijn worden gebruikt.