Pekingsoep

Deze pittige, zurige soep komt van oorsprong uit Peking (Beijing) en kan in vele variaties klaargemaakt worden zolang het pittige en zurige karakter blijft behouden.

  • Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1.5 liter rund- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels maïzena (gemengd met 3 eetlepels koud water)
  • 4 eetlepels lichte soja saus
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 lente-uitje, gesnipperd
  • 1 kleine wortel, in flinterdunne reepjes gesneden
  • Andere fijngesneden groenten of bijvoorbeeld tofu
  • 3 Chinese paddenstoelen, fijngesneden
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 3 eieren, losgeklopt

    Bereiding

  • Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg daarna de maïzena toe. Meng dit goed.
  • Voeg de overige ingrediënten toe met uitzondering van het ei, en laat gedurende 8 - 10 minuten koken.
  • Voeg al roerende de losgeklopte eieren toe en laat de soep nog gedurende 5 minuten sudderen.

    Notities

  • De Chinese paddenstoelen kunnen eventueel vervangen worden door (bos)champignons of oesterzwammen. In plaats van gewone azijn kan ook zachtere rijstazijn worden gebruikt.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.